Laatste kans om de World Press Photo te zien!

Tot 7 juli is de World Press Photo te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. World Press Photo is een bekende internationale persfotowedstrijd. Ook dit jaar zijn er weer ruim 150 bekroonde beelden en video’s te zien in De Nieuwe Kerk. Samen met de winnende foto en voor het eerst dit jaar het winnende verhaal is de tentoonstelling van de World Press Photo uniek en indrukwekkend.

Holland Design & Gifts raad de World Press Photo aan!

De winnende foto

Dit jaar is de winnende foto van de Amerikaan John Moore. Hij fotografeerde het beeld Crying Girl on the Border. De foto werd genomen aan de zuidgrens van Amerika waar migrantenfamilies van elkaar worden gescheiden. Het meisje huilt terwijl haar moeder wordt gefouilleerd door de grenspolitie. Uiteindelijk werd dit meisje niet gescheiden van haar familie. Toch werd dit beeld het symbool van het scheiden van families.

Het winnende verhaal

Voor het eerst werd de Word Press Photo Story of the Year uitgereikt. Deze ging naar Pieter ten Hoopen met de serie The Migrant Caravan. De karavaan op de foto’s bestaat uit z’n 7.000 Midden-Amerikaanse vluchtelingen, waarvan zeker 2.300 kinderen. Zij zijn op weg naar de grens met de Verenigde Staten.

Nederlands talent

Naast Pieter ten Hoopen viel ook de Nederlandse fotograaf Jasper Doest in de prijzen. Hij won twee keer de tweede prijs. De eerste in Nature Singles met de foto Flamino Socks en de tweede in de categorie Nature Stories met Meet Bob.

De tentoonstelling World Press Photo

De tentoonstelling van de World Press Photo is tot 7 juli te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Er kan langs de tentoonstelling gelopen worden met een audiotour om zo de verhalen achter te foto’s te beluisteren. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van De Nieuwe Kerk Amsterdam.

Dutch Design producten waarmee je je eigen foto's tentoonstelt

Voor Dutch design cadeau inspiratie neem eens een kijkje op de Holland Design & Gifts Pinterest.

Plaats een reactie!