Design District komt er weer aan!

Aankomende 5, 6 en 7 juni zal Design District plaats vinden in Rotterdam. Tijdens dit evenement zullen interieur merken zich presenteren. Van jonge ontwerpers en beginnende labels tot internationale merken. Tijdens de beurs is er ook een expositie van design academies en jonge ontwerpers en er is de mogelijkheid lezingen te volgen.

Verlichting van Het Lichtlab bij Holland Design & Gifts

Design District programma

Tijdens Design District zullen verschillende sprekers een lezing geven. Met onderwerpen zoals ‘Nut en nadeel van open werkomgevingen,’ ‘Cultuur & Identiteit’ en ‘Creativiteit & Vitaliteit.’ Naast een programma met inspirerende lezingen is er ook een speciaal offside programma. Deze is te vinden op de website van Design District.

Rondleiding in de Van Nelle Fabriek

Design District wordt georganiseerd in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Tijdens het evenement kun je deelnemen aan een rondleiding door de Van Nelle fabriek. De Van Nelle Fabriek werd in 1931 gebouwd en is een monument van het Nederlandse modernisme vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. De Rotterdamse fabrikant Van Nelle verkocht shag, sigaretten, koffie en thee. Sinds 2014 staat het gebouw op de UNESCO-werelderfgoed lijst.

Het Lichtlab

Op het Design District presenteert zich ook Het Lichtlab. Het Lichtlab is een Nederlands design bedrijf wat opgericht is door Erwin Greive. Het Lichtlab ontwerpt verlichting op geheel eigen wijze. Zo worden er retro materialen gebruikt, maar ook de laatste 3D print technieken. ''Het juiste licht maakt alles bijzonder'', dat is de overtuiging van Erwin Greive. Samen met andere ontwerpers wordt er verlichting gemaakt die aanspreekt. Alle lampen van Het lichtlab worden met de hand gemaakt en zijn in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

Voor meer verlichting inspiratie neem eens een kijkje op de Holland Design & Gifts Pinterest.

Het Lichtlab bij Holland Design & Gifts

Plaats een reactie!