166 jaar Vincent v. Gogh!

Vincent van Gogh was jarig op 30 maart, Vincent v. Gogh zou dit jaar 166 jaar zijn geworden. Uiteraard staan meerdere Nederlandse musea hierbij stil. En natuurlijk het Van Gogh Museum. Je kan hier onder andere publicaties zien van de brieven aan zijn broer Theo.

De brieven aan Theo #vangogh

Van wetenschappelijke studies tot creatieve kinderboeken; het Van Gogh Museum is dé plek om alles over Vincent van Gogh te weten te komen. Vincent heeft in zijn jonge leven maar liefst 800 brieven geschreven. De meeste waren gericht aan zijn broer Theo. De brieven gingen over onder andere liefde en passie. Tijdloze onderwerpen waar iedereen zich mee kan identificeren.

In 1879 schreef de 26-jarige Vincent zijn broer Theo een brief vanuit het ­Belgische dorpje Wasmes: ‘Niet lang geleden heb ik een zeer interressanten togt gemaakt, ben toen namelijk 6 uur lang in een mijn geweest.’ Nu, leest Adriaan van Dis passages uit de eerste aflevering van een nieuwe podcast van het Van Gogh Museum. Waarom deze schrijver? Adriaan, en nog 8 anderen waaronder Loes Luca, zijn specifiek gekozen om hun eigen connectie met #vangogh. Het knappe van de brieven is dat ze wereldberoemd zijn, maar bij het lezen voelen ze toch intiem.

Waar vind je werk van Vincent v. Gogh?

De werken van #vangogh blijven adembenemend. Zo ook in Parijs, daar komen ze op dit moment tot leven in een interactieve tentoonstelling. De werken zijn te vinden in het Atelier des Lumieres. Je kan zelfs door de werken heen lopen. Zo wordt kunst pas echt tof!

Zoek je liever iets dichterbij? Dan is de expositie Hockney-van Gogh: the joy of nature, een bezoekje waard. Hockney laat zijn bewondering voor van Gogh zien door het gebruik van kleur en letterlijke grootse schilderijen. Hockney verwerkt aanwijzingen in zijn kunst, waar je omhoog kijkt naar enorme bomen en alle seizoenen tegelijk beleeft.

Jouw persoonlijke #vangogh accessoire 

Van Gogh Loqi Tas
Een originele manier om de schilderijen van Vincent v. Gogh terug te vinden in accessoires. Shop in stijl met deze Loqi tas met zonnebloemen. Super handig, de tas is opvouwbaar, herbruikbaar en is ideaal voor je boodschappen!

Van Gogh Vouwvaas
Een van de mooie bloemstillevens die van Gogh in 1980 schilderde is nu te zien op deze decoratieve vouwvaas. De vaas is 100% made in Holland en gemaakt van gerecycled kunststof. Leuk in de woonkamer bij jezelf thuis of als cadeau!

Brillenkoker Nachtwacht
Weg van schilders in het algemeen en dan ook van Rembrandt? Hier een fashionable cadeau met een karakteristieke afbeelding van De Nachtwacht. Een brillenkoker als eye catcher!

Kleurboek van Gogh
Wil je je eigen creativiteit de loop laten? Laat je inspireren door de 30 Van Gogh schilderijen en vind een ontspannen moment voor op je vrije middag. Veel kleurplezier! #vangogh

Plaats een reactie!