De Nederlandse, drinkbare bloem: tulpenthee!

Tot en met eind april is het tulpentijd. De perfecte timing om een nieuw product op de markt te brengen: Tulpenthee! De tulp, een oer-Hollands product, dat samen wordt gevoegd met thee. Op 7 april vindt het First Flush Thee Festival in Ulft plaats, waar de bloementhee wordt gelanceerd.

Tot en met eind april is het tulpentijd. De perfecte timing om een nieuw product op de markt te brengen: Tulpenthee!

Hollandse twist aan de theebloem met tulpenthee

Bloeiende thee is een typisch Chinees product. Het opgieten is een heel spektakel waarbij de theebloem zich ontvouwt. Wat is nou leuker om de meest Hollandse bloem hiervoor te gebruiken: de tulp! Dit dacht Jurriaan Julsing ook die, na het eerst te verkopen van de theebloem in Nederlandse winkels, een Nederlandse twist geeft aan de theebloem. “Thee drinken doe je samen met je vrienden en familie. Het zorgt voor Hollandse gezelligheid”, zegt Julsing over zijn connectie met thee. Het maken van de tulpenthee ging niet meteen van een leien dakje. Er is veel tijd gaan zitten in het drogingsproces, waarbij verschillende technieken zijn toegepast, van vriesdrogen tot CO2 drogen.

Je kunt voor het eerst kennismaken met Tulpenthee tijdens het First Flush Theefestival op 7 april 2019 in Ulft.

Van tulp tot thee 

Hoe wordt eigenlijk tulpenthee gemaakt? Er komen namelijk veel dingen bij kijken. Tussen maart en mei zijn de Nederlandse velden mooi gekleurd met tulpen. Maar weinig tulpen worden biologisch geteeld. Dit is wel een must, anders kunnen er chemische middelen in je thee komen. De bloemen worden vervolgens in Utrecht handmatig van de stengel gescheiden en gedroogd.

Dan is er natuurlijk de Chinese Naaldthee, die bekend staat om zijn gezonde karakter.  De laatste stap is de thee en tulp samen bundelen en op hoge temperatuur drogen.

Tulpenthee is een belevenis voor de zintuigen: het smaakt heerlijk, ruikt bloemig én ziet er prachtig uit.

Het beste aandenken aan Nederland

Het leuke aan de bijzondere thee is dat het een ultiem relatiegeschenk is. Hierdoor heb je een mooi aandenken aan Nederland. Het is ook een goed souvenir voor familie of vrienden die een bezoekje aan Nederland hebben gebracht. Of de thee bij jezelf thuis, omdat het prachtig staat in een theepot!

Wil je de thee helemaal op gepaste wijze drinken? Kijk dan snel verder wat Holland Design & Gifts voor leuke typisch Hollandse thee-accessoires.

Schenk de thee uit een oerhollandse theepot. Bijvoorbeeld met de Delfts Blond Theepot of de Duet theepot. En wat denk je van cadeau geven? Thee en theepot uit Nederland.

Deze Delfts Blond Theelepeltjes zijn heel handig voor als je je gasten nog eens thee wilt bijschenken. De versiering aan de bovenkant van het lepeltje maakt ieder lepeltje herkenbaar. Ieder zijn eigen lepeltje, maakt ook duidelijk van wie het kopje is.

En de set 'Undressed' theekopjes van Pols Potten maken het theemoment helemaal bijzonder.  Met recht bijzondere thee uit bijzondere kopjes.

Plaats een reactie!