Themajaar Rembrandt: Alle Rembrandts in het Rijksmuseum

Om het 350ste sterfjaar van Rembrandt van Rijn te gedenken is het in 2019 het themajaar Rembrandt. Hiervoor heeft het Rijksmuseum in Amsterdam een hele bijzondere tentoonstelling van alle Rembrandts samengesteld. De voorstelling is te bezichtigen van 15 februari tot 10 juni 2019.

Holland Design & Gifts raad iedereen aan een kijkje te nemen bij de tentoonstelling Alle Rembrandts. Holland Design & Gifts raad iedereen aan de tentoonstelling Alle Rembrandts te bezoeken voor het themajaar Rembrandt.

Themajaar Rembrandt: Alle Rembrandts op een rijtje

Speciaal voor het themajaar Rembrandt worden alle Rembrandts samen in één tentoonstelling gepresenteerd. Het is echt een unieke kans om de werken van Rembrandt van Rijn te bekijken. Er zullen niet alleen schilderijen van Rembrandt tentoongesteld worden, maar ook etsen en tekeningen. In totaal zullen er 22 schilderijen, 300 etsen en 60 tekeningen te zien zijn.

Een reis door het leven van Rembrandt

Tijdens de tentoonstelling 'Alle Rembrandts' loop je door het leven van Rembrandt heen. In het eerste deel is te zien wat hij creëerde als startend kunstenaar. Daarna worden de schilderijen van zijn omgeving tentoongesteld. Zo zijn er portretten van zijn moeder, familie, kennissen en zijn vrouw Saskia te zien. De schilder was gefascineerd door alles om hem heen. Zo maakt hij verschillende portretten van mensen die hij tegen kwam.

In het laatste deel van de tentoonstelling staat het verhaal dat Rembrandt met zijn kunstwerken vertelt centraal. Hier zijn de kunstwerken te zien waar de schilder op geniale wijze kleur en lichteffecten gebruikt om zijn vertellingen te versterken.

Wil je deze unieke tentoonstelling, speciaal samengesteld voor themajaar Rembrandt bezoeken? Koop dan snel je tickets bij het Rijksmuseum.

Rembrandt binnen handbereik

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de tentoonstelling alle Rembrandts in het Rijksmuseum te bezoeken. Dan is er toch de mogelijkheid om verschillende werken van Rembrandt te bekijken via de website van het Rijksmuseum. Hier wordt het kunstwerk getoond en een korte uitleg wat er te zien is op het doek. Zeker leuk om eens te bekijken!

Holland Design & Gifts biedt verschillende producten aan met daarop afgebeeld de kunstwerken van Rembrandt van Rijn. Hieronder een kleine selectie met de meest geliefde producten uit ons assortiment.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor souvenirs van het themajaar Rembrandt? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest borden; daar maken we leuke verzamelingen van inspiraties voor jouw cadeaumomenten!

Plaats een reactie!