Flower Power op de Keukenhof 2019

21 Maart opent de Keukenhof 2019 haar deuren weer voor binnen- en buitenlandse bezoekers. Met dit jaar als thema Flower Power!

Keukenhof 2019 Keukenhof 2019

De keukenhof 2019 voorspelt weer een spektakel te worden

Het nog altijd sterk groeiende aantal bezoekers kan dit jaar genieten van Flower Power, de kracht van bloemen. Behalve de traditionele bloembollen zoals de tulp, de hyacint, de narcis en het blauwe druifje, besteed de Keukenhof 2019 meer aandacht aan de Dahlia. Het belooft dus weer een prachtig bloemenpark te worden!

De Keukenhof is gevestigd op een gedeelte van het landgoed van Kasteel Keukenhof, onderdeel van slot Teylingen. In 1642 werd er een hofstede gebouwd in het keukenduin van dit slot. Het keukenduin ontleent de naam aan de opbrengsten van het duingebied, die bestemd waren voor de huishouding van het slot Teylingen. Latere bewoners hebben de hofstede verbouwd tot Kasteel Keukenhof. In 1857 werd het park heringericht door dezelfde tuinarchitecten die het Vondelpark in Amsterdam ontwierpen.

Toen de laatste kasteelheer in 2003 overleed, kreeg stichting Kasteel Keukenhof de verantwoordelijkheid voor de instandhouding van het landgoed. Sindsdien is de Keukenhof uitgegroeid tot grootste publiekstrekker van Nederland, met 1.4 miljoen bezoekers in 2017!

Wil je de Keukenhof eens van boven bekijken? Dat is een ook een fraai gezicht.

De tulp als Nederlands symbool

Het is niet zo gek dat de Keukenhof jaarlijks zo veel bezoekers trekt, de associatie van de tulp als Nederlands symbool is wereldwijd bekend. Dat is voor Nederland de kracht van bloemen! Geniet van 21 maart tot en met 19 mei dagelijks van de geweldige verzameling bloemen. De geuren en kleuren zullen je de kracht van bloemen doen realiseren.

Organisaties als Random Acts of Flowers kennen de kracht van bloemen maar al te goed. Zij maken in de Verenigde Staten dagelijks een grote impact op gemeenschappen door de bezorging van bloemen. Hier kunnen we in Nederland een voorbeeld aan nemen!

Haal de vrolijkheid dit voorjaar ook in huis en bestel de mooiste vazen om je bloemen in te zetten in onze webshop!

Plaats een reactie!