Gedichtendag: het begin van de poëzieweek

Traditiegetrouw begint over twee dagen de Poëzieweek met Nationale Gedichtendag. Deze dag, die sinds 2000 georganiseerd wordt door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.

Gedichtendag 2019 Gedichtendag 2019

Op Nationale #Gedichtendag organiseren poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen een grote diversiteit aan activiteiten. Denk aan optredens, publicaties, prijzen en poëzieprogramma’s.

Activiteiten door heel Nederland

Jan Terlouw opent Gedichtendag donderdag met een voorleesontbijt in Arnhem. Tijdens dit voorleesontbijt draagt oud-politicus en schrijver Jan Terlouw voor uit zijn eerste dichtbundel “Gedichte gedachten”. Het ontbijt begint om acht uur ‘s ochtends met het favoriete gedicht van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch.

Loop donderdag 31 januari mee met de poëziewandeling vanaf de bibliotheek in Oirschot. Met een wandeling door het centrum ontdek je in ruim een uur dichterlijk Oirschot. De wandeling start om half 7 ’s avonds!

In Hoofddorp vinden donderdag van 16.00 tot 18.00 optredens plaats met gesproken woord, poëzie en muziek, met vrijheid als thema. Onder andere Babs Gons, Amsterdamse schrijfster en theatermaakster, treedt op.

Theatergroep Flint & New Flint Poetry Orchestra presenteren ‘Zwervershart’ in Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam. Zwervershart is een literaire muziekvoorstelling met ontroerende poëzie uit alle windstreken. Op Gedichtendag spelen ze om half negen ’s avonds de tweede show, op 8 februari om half negen de laatste!

Nooit genoeg van poëzie?

Twee weken geleden schreven we een blog over de poëzieweek en de bijpassende cadeaus in onze webshop. Het Nederlandse merk Plint heeft gelukkig nog veel meer mooie producten, die een normale dag net iets leuker maken! De bijzondere kussenslopen van Plint zijn bedrukt met gedichten van verschillende grootse Nederlandse dichters. Zoals met het gedicht "Liefste" van Hans Hagen, of "Gedicht" van Paul van Ostaijen.

Liefste

ik zoek een woord
een heel nieuw woord
een woord dat niemand kent
ik zoek een woord
dat zeggen wil
dat jij de liefste bent

 

Plaats een reactie!