Valentijnsdag: een dag om de liefde extra te vieren

Nu de gekte rondom Kerst en Nieuwjaar alweer lang en breed vergeten is, is het hoog tijd voor de volgende ‘feestdag’. De dag van de liefde, Valentijnsdag, staat namelijk voor de deur. Voor alle romantici de ideale dag om geliefdes de liefde te verklaren.

Fijne Valentijnsdag! Fijne Valentijnsdag!

Waar Valentijnsdag precies vandaan komt en hoe het is ontstaan weet eigenlijk niemand precies. Een eerste theorie is dat Valentijnsdag vernoemd is naar een christelijke priester, Sint Valentijn, die in de derde eeuw leefde. Het schijnt dat er destijds een wet bestond die het soldaten verbood te trouwen, omdat ongehuwden eerder bereid zouden zijn te sterven. In het geheim zou Sint Valentijn toch soldaten hebben gehuwd. Keizer Claudius II zou dit hebben ontdekt en hem op 14 februari 269 hebben laten executeren. Door zijn motto ‘liefde overwint alles’ zou hij op deze manier gestorven zijn als martelaar voor de liefde.

Een tweede theorie is dat Valentijnsdag afkomstig is van het Romeinse feest Lupercalia. Dit festival werd op 14 februari gevierd ter ere van de god van de schapenherders, Lupercus. Dit festival was echter allesbehalve een romantische aangelegenheid.

Maar wat de oorsprong van Valentijnsdag ook is, een speciale dag om de liefde te vieren is natuurlijk hartstikke mooi! Holland Design & Gifts helpt je dan ook graag bij het kiezen van een cadeau voor de vrouw of vriendin.

Mooie cadeaus voor haar

Een zacht cadeau voor jong en oud is de Teddybeer van Heinen Delfst Blauw. Deze superlieve Teddyberen zijn gedecoreerd met vrolijke blauwe bloemmotieven en hebben een grappig oranje neusje.

Een iets minder zacht en knuffelbaar, maar wel heel mooi cadeau, zijn de verschillende Stone Cup hangers aan een ketting. Deze worden ontworpen door het merk wOrk ceramics.

De Holland sjaal van Barentsz Urban Fabric is uniek, maar door het zwart-witte design voor veel vrouwen een prachtig cadeau. De gekleurde rand geeft deze design omslagdoek een subtiel accent. Bovendien ontvang je hem in een mooie cadeauverpakking, waar je zelf dus niks meer aan hoeft te doen!

Een erg toepasselijke laatste tip is de bijzondere Valentijn vaas. Deze vaas is naadloos vervaardigd uit één stuk acryl. Door de licht schuine hoek van de vaas ontstaat een unieke presentatie van een enkele bloem, boeket of speciaal arrangement. Je ontvangt de Valentijn vaas in een speciaal voor deze vaas ontwikkelde cadeauverpakking.

Plaats een reactie!