Het Rembrandtjaar over een week feestelijk geopend!

Het is bijna zover, op 31 januari opent het Rembrandtjaar met de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis!

Officiële opening van het Rembrandtjaar - Mauritshuis Den Haag Officiële opening van het Rembrandtjaar - Mauritshuis Den Haag

Zoals in een vorige blog van twee weken geleden staat geschreven, opent prinses Beatrix op woensdag 30 januari het Rembrandtjaar officieel #themajaar #Rembrandt #ThisIsHolland. Het zal een extra feestelijke opening zijn, zo vlak voor de 81everjaardag van de prinses op 31 januari!

Deze officiële opening in het Mauritshuis in Den Haag, laat een bijzondere tentoonstelling zien. Voor de eerste keer zijn alle 18 schilderijen die ooit als Rembrandt in de collectie zijn gekomen samengebracht in één tentoonstelling. Niet alleen de beroemde topstukken worden getoond, maar ook schilderijen die niet langer zijn toegeschreven aan Rembrandt. Deze kunstwerken zijn zelden of zelfs nooit tentoongesteld.

Rembrandt van Rijn, Saul en David - Mauritshuis, Den Haag Rembrandt van Rijn, Saul en David - Mauritshuis, Den Haag

De belangrijkste Hollandse meester

Rembrandt geldt als de belangrijkste Hollandse meester van de 17eeeuw. De Gouden Eeuw zorgde voor een aanzienlijk aantal grote opdrachten voor de schilder, waardoor zijn bekendheid alleen maar toenam. Deze populariteit is over de eeuwen heen niet afgenomen en zelfs naar het buitenland overgeslagen, een terecht themajaar dus! Laat je in 2019 inspireren door het #Rembrandtjaar

Herinneringen aan het Rembrandtjaar bestel je bij Holland Design & Gifts

Nu Rembrandt van Rijn en de meesters van de Gouden Eeuw in de schijnwerpers worden gezet, verwachten wij bij Holland Design & Gifts bovenmatige aandacht voor cadeaus en relatiegeschenken, die geïnspireerd zijn op de schilderkunst van onze Hollandse meesters. Daarom hebben we alvast wat leuke cadeautjes in huis gehaald en speuren we naar nog meer leuks. We hebben zelfs opdracht gegeven om bijzondere kunstwerkjes te maken, die we laat in dit jaar verwachten. Hou onze website in de gaten en scoor jouw souvenirs aan dit fantastische thema op tijd.

Plaats een reactie!