Terugkijken op de Dutch Design Week 2018

De Dutch Design Week is intussen al ruim een week afgelopen. Iedereen die het evenement bezocht heeft, heeft bij kunnen komen van de vele indrukken. Aan ons om de herinneringen aan deze indrukken weer even los te maken!

De ruimte in onze vorige blog over onze ervaringen tijdens het bezoek aan de Dutch Design Week was niet toereikend. Dus laten we in deze blog graag nog wat meer zien. Zoals de Tammy van Puik Design die we tegen kwamen in de Yksi Expo. Dit lieve spaarvarken is gemaakt van papierpulp en ideaal voor kinderen om zelf te versieren!

Tammy spaarvarken Puik Design - Dutch Design Week 2018 Tammy spaarvarken Puik Design - Dutch Design Week 2018

Ook kwamen we het resultaat van een mooi project van ontwerpster Foekje Fleur tegen. Door plastic flessen uit de Maas te vissen en er porseleinen vazen van te maken, wilt ze bewustzijn vergroten. En wel het bewustzijn over het groeiende probleem van plasticvervuiling. De plastic flessen worden als mallen gebruikt voor vrolijk gekleurde porseleinen vazen.

Bottle vases van Foekje Fleur - Dutch Design Week 2018 Bottle vases van Foekje Fleur - Dutch Design Week 2018

Onderdeel van de Yksi Expo was de Like Leather afdeling. Hier werden een vijftiental voorbeelden getoond van duurzame alternatieven voor leer. Hieronder waren producten van ReWrap, die zich wijden aan het maken van mooie en stijlvolle producten met een positieve impact. Zij werken volgens het Cradle to Cradle principe. Voor hun betekent dit dat ze natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare materialen gebruiken in al hun producten.

Tas van ReWrap - Dutch Design Week 2018 Tas van ReWrap - Dutch Design Week 2018

Een ander mooi sociaal project dat vertaald is naar stoer en functioneel Dutch Design is de Mengelmoes Groentafel. De groentafel is in eerste instantie ontworpen voor zorghuizen, omdat ‘groen’ een prettige uitwerking heeft op de gezondheid van ouderen. Maar eigenlijk past deze strakke tafel overal, ook gewoon thuis. Ideaal om de verzamelde moestuintjes van de Albert Heijn in te planten!

Mengelmoes groentafel - Dutch Design Week 2018 Mengelmoes groentafel - Dutch Design Week 2018

Plaats een reactie!