Wegdromen in het historische Deventer

Voor de stad Deventer staat 2018 in het teken van het 1250-jarige jubileum van de gemeente. Twaalf maanden lang is er elke dag wat te doen om dit jubileum te vieren: muziek, evenementen, theater, sport, congressen en exposities. De stad kijkt terug én vooruit. Het motto is: “met de bouwstenen uit het verleden bouwen we aan het Deventer van nu”.

Bergkerk Deventer Bergkerk Deventer

Deventer is een van de vijf oudste steden van Nederland. De stad staat al in de 9e-eeuwse bronnen van het bisdom Utrecht vermeld. Deventer groeide aan het einde van de Middeleeuwen uit tot een belangrijke handelsplaats, doordat grote schepen tot aan de haven van Deventer landinwaarts konden varen. Eind 13eeeuw sloot Deventer zich aan bij de Hanze: een vanuit Noord-Duitsland ontstaan verbond van steden die onderling handelsovereenkomsten sloten.

Een stad met een rijke geschiedenis dus en zeker het bezoeken waard! Het programma rondom het jubileum is tweedelig. Deels georganiseerd door de organisatie ‘Deventer 1250 jaar’ en deels door inwoners. Verschillende wandelingen kunnen dagelijks gelopen worden. Deze wandelingen hebben verschillende historische thema’s.

Ook zijn er verschillende exposities en tentoonstellingen, zoals de Salon in de Bergkerk. Tot 30 september tonen meer dan honderd beeldende kunstenaars uit Deventer en omgeving recent werk. De werken zijn geïnspireerd op het thema ‘Dromen’. De tentoonstelling is divers met installaties, tekeningen, schilderijen, videowerken en sculpturen.

Op onze website hebben we mooie sierkussens waar je nog even verder op weg kan dromen, na het bezoeken van deze expositie. Bijvoorbeeld de sierkussens van het merk Popsicle. Dit designlabel is van Ingrid van der Veen, die vanuit haar studio aan huis woonaccessoires en meubels ontwerpt. Voor de sierkussens uit de collecties Make my day en Messy dots heeft ze gekozen voor de kleuren zwart, lichtgrijs en koraal. Daarom passen deze kussens in bijna elk interieur!

 

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.