Zilver al eeuwenlang van grote waarde

In deze blog geeft Holland Design & Gifts je een overzicht van letterlijke en figuurlijke Nederlandse zilveren schatten.

Seroj de Graaf zilver handwerk Seroj de Graaf

Rond deze tijd 390 jaar geleden veroverde Piet Hein de Spaanse Zilvervloot. Met een enorme buit zilver keerde zijn vloot terug naar Nederland. Hoewel zilver normaal voor een tweede plaats staat, was het zilver in dit geval een enorme overwinning voor de WIC. De rijkdom van Nederland, waar deze buit aan bij heeft gedragen, is vandaag de dag nog goed te zien. Steden zoals Amsterdam zijn er in die tijd rijk van geworden.

De combinatie zilver en Amsterdam leek ontwerper Seroj de Graaf ook wel wat. Hij ontwierp een uniek paar oorbellen. Op deze oorbellen is een serie historische Amsterdamse grachtenpanden te zien. Geïnspireerd op de huizen aan de Herengracht. Deze huizen werden in de tijd van Piet Hein bewoond door handelslui en regenten.

Geen Amsterdammer in hart en nieren en opzoek naar andere zilveren sieraden? De ontwerpster Corina Rietvelt ontwierp de ‘Veertjes collectie’. Deze collectie omvat verschillende artikelen met tot in detail uitgewerkte veertjes. De zilveren ketting met twee veren heeft een simpele stijl. Toch is hij ook vrouwelijk door de vorm en afwerking.

Niet alleen zilveren sieraden zijn populaire cadeaus. Zilveren gebruiksvoorwerpen zijn ook ten alle tijden een geschikt geschenk. Bij zowel mensen die met een zilveren lepel in de mond zijn geboren, als mensen die dat niet zijn, is het Nederlandse merk Zilverstad bekend. Naast de alom bekende zilveren kindercadeaus biedt Zilverstad andere strak vormgegeven artikelen. Een geschenk van dit merk vormt een uniek cadeau voor jong en oud. Het verzilverde 3-delige Nijntje kindercouvert staat garant voor waardevolle herinneringen.

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.