De Reuzen van Royal de Luxe

Ben jij er klaar voor? De Reuzen in Leeuwarden te bewonderen? De wereldberoemde productie van Royal de Luxe beleeft zich in Leeuwarden.

Giants 003 © Royal de Luxe Artcompress Pascal Victor.jpg Giants003 © Royal de Luxe Artcompress Fotografie Pascal Victor

Dwars door de binnenstad van Leeuwarden lopen metershoge Reuzen. Het is een onvergetelijke beleving die je een keer gezien moet hebben. Nu gaat dit plaatst vinden 17,18 en 19 augustus ter ere van de culture hoofdstad van Europa, Leeuwarden.

Thema van deze voorstelling is ‘Grote schaats in het ijs’. Het gaat over de strijd van miljoenen jaren geleden, het water tegen het land. Over dijken die niet stevig genoeg waren.

In dit verhaal gaat het over een legende ‘de Reuzenduiker’ die zichzelf een hele tijd heeft verstopt. Opeens stond hij op en begon alle bergen op te pakken die hij vervolgens als modder bij de dijken smeet voor een extra bescherming. Deze Reuzenduiker heeft ook een Reuzedocht en hond genaamd Xolo.
Op een nacht in augustus 2018 kwam deze Reuzedochter aan op het Centraal Station in Leeuwarden, vastberaden om haar vader te vinden. En gaat dit haar lukken? Tijdens de voorstelling is er veel interactie met het publiek en haar omgeving. Zo gaat de Reuzendochter opzoek naar haar vader. Tijdens deze speurtocht kunnen kinderen mee een schommelritje maken op haar armen.

Leuke weetjes:

Kleine Reuze meisje is 5,5 meter hoog, weegt 800 kilo, wandelt 2,5 km per uur, zo wordt ze aangestuurd door 20 mensen. Je kan een schommelritje op haar armen maken.
Xolo, de hond: 3 meter hoog, weegt 350 kilo, wandelt 4,5 km per uur, zo wordt hij aangestuurd door 20 mensen. Hij kan zichzelf krabben achter zijn oren en een hartverwarmende lik geven.  De Reuzeduiker is 11 meter hoog, weegt 2 ton, wandelt 2 km per uur, hij heeft 30 mensen nodig voor het aansturen. Zijn haren zijn gemaakt van paardenhaar, zijn wenkbrauwen zijn van bezemstro gemaakt. En zijn ogen werken op kleine motoren die gemaakt zijn van lantaarns.

Geniet, bewonder het grote reuzenavontuur.

Wil jij je ook als een reus voelen. Draag dan deze kleine miniatuur sieraden.

De ontwerpers Olav Slingerland en Xiaojie Zhu, een samenwerking tussen twee designers uit Nederland en China. Die opzoek gegaan zijn naar symbolen van een universeel gebruiksvoorwerp over verschillende culturen heen.Ze worden opgebouwd uit verschillende laagjes gekleurd porselein, die je doen denken aan de jaarringen van een boom.

Sieraad Spoon Porselein wOrk Spoon, Designer: Olav Slingerland

De wOrk Spoon en wOrk Stone Cup.
Ze worden geleverd aan een leren ketting met een bijpassend doosje.

Olav Slingerland wOrk Stone Cup

 

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.