Friesland in top drie Europese bestemmingen Lonely Planet!

Misschien denk je er niet zo snel aan. Een stedentripje in eigen land. Friesland staat in de top drie van de leukste Europese bestemmingen van de Lonely Planet. En ja, wij kunnen ze geen ongelijk geven. Een bloeiende, gezellige en authentieke streek.

Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa, Flicker.com. Fotografie: Thuy NL©

De verborgen parel van Nederland; Friesland. Wil jij even het massatoerisme vermijden, een dagje of weekendje weg in eigen land. Wij Holland Design & Gift raden je Friesland aan!

Pak de auto of de trein en ga de streek bewonderen. Want de volgende hotspots zijn een bezoek waard. De Made-in-Holland-tentoonstelling, in het keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden, is zeker een bezoekje waard. De naam zegt het al, Nederlandse keramiek is al eeuwenlang over de hele wereld bekend, maar de oorsprong ervan ligt zelden ín Nederland. Keramiek uit het buitenland werd hier verwerkt tot iets nieuws, succesvol gemaakt en vervolgens weer naar andere landen geëxporteerd. De tentoonstelling Made in Holland onderzoekt de ontwikkeling en verspreiding van keramische technieken, stijlen en producten, met Nederland als middelpunt. Er is ook een andere expositie in het museum, als je er toch bent neem deze dan ook even mee. Tattoo & Ceramics.

Ook een optie is mogelijk de DNALWD2018.Een tentoonstelling waar tienduizenden buisjes gevuld worden met tastbare herinneringen aan verhalen van bewoners of bezoekers van Leeuwarden. Geen echt DNA, natuurlijk. Maar iets wat te maken heeft met de stad of met jezelf. Een persoonlijk verhaal, voorwerp, foto of mini-kunstwerk. Alles kan, zolang het maar in één buisje past. Jouw DNA wordt digitaal bewaard.

Nu hoeft niet je hele weekend of dag gevuld te worden met bezoeken aan tentoonstellingen maar ook in de stad zelf van Leeuwarden valt er genoeg te beleven. Het centrum van Leeuwarden heeft grachten, kleine straatjes, boetiekjes, restaurantjes en vele mooie oude panden.

Wil je nog even nagenieten van het uitstapje in Friesland, neem deze lekkernijen mee en deel het tijdens de koffie, lunch of borrel.

Presenteer je meegenomen Fryske dúmkes, een zoete lekkernij voor bij de koffie in deze mooie Bonbonschaal 'Behuizing' van Olav Slingerland. Hierin blijven ze ook nog enkele dagen goed.    Bij de lunch Fryske Sûkerbôle, zoetbrood op het broodplankje van Plint. Als afsluiter van een heerlijke dag bij de borrel een klaasplank, Shades of Plates van Frederik Roijé met het typische Friese nagelkaas erop.

 

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.