Welke kleur had een kunstwerk Vincent van Gogh jaren geleden?

Zoals Vincent van Gogh ooit eens schreef, 'Schilderijen verwelken als bloemen'. En dat is inderdaad terug te zien in vrijwel ieder kunstwerk dat Van Gogh ooit gemaakt heeft. En daarom is er in het innovatieve project REVIGO onderzoek gedaan naar de kleuren die Van Gogh gebruikt heeft en hoe deze zijn veranderd in de loop van tijd. Ben jij benieuwd naar een nieuwe kijk op de prachtige schilderijen van de wereldberoemde kunstenaar? Lees dan snel veder...

Kunstwerk Vincent van Gogh, blog Holland Design & Gifts. Fotografie: Holland.com © Kunstwerk Vincent van Gogh, blog Holland Design & Gifts. Fotografie: Holland.com ©

Naast 3D printen en lasersnijden, is er dus nog veel meer mogelijk tegenwoordig. Van een kunstwerk van eeuwen terug kunnen mensen nu zien hoe het er uit had gezien toen het net gemaakt was. Zo ook bij de pentekening van Vincent van Gogh. Na dagen, maanden, jarenlang onderzoek te hebben gedaan naar een kunstwerk kan er geconcludeerd worden dat de tekening oorspronkelijk veel meer contrast en kleur had. Met name de kleur rood is door de jaren heen flink vervaagd. Meer weetjes over dit bijzondere onderzoek? Lees hier verder.

Vincent van Gogh is bij iedereen wel bekend. Maar heb jij al kennis gemaakt met de historische Dada beweging? De Dada kunst is een culturele beweging die slechts een korte tijd bestaan heeft. Toch is haar invloed zeer groot en vanaf 22 juli kun je je door deze kunststijl laten inspireren tijdens de Beyond Dada & De Stijl tentoonstelling. In Museum Dr8888 ontdek jij dat de Dada stijl nog springlevend is en een grote stempel heeft nagelaten in de kunstwereld. Kijk voor meer informatie hier.

Een écht kunstwerk in je eigen huis...

Ook Holland Design & Gifts is gek op kunst. Op onze webshop zijn talloze leuke items en originele cadeaus te vinden. De Paper Vase Cover van Pepe Heykoop bijvoorbeeld. Het is een papieren vouwvaas, waarbij je kan kiezen uit verschillende printjes. Van het ''Meisje met de Parel'' van Johannes Vermeer tot aan Vincent van Gogh. Kies jouw favoriete kunstwerk uit voor een persoonlijke boost aan jouw interieur!
Voor in de keuken zijn deze van Gogh espresso kopjes een ware toevoeging. En ze zijn ook nog eens gemaakt van prachtig porselein!

In stijl naar Beyond Dada & De Stijl tentoonstelling

In stijl naar de Beyond Dada & De Stijl tentoonstelling? Dan kan het Van Gogh horloge niet ontbreken. Een must-have uit de collectie van het Van Gogh Museum!
Ook het mooiste aanbod van portemonnees en tassen vind je bij Holland Design & Gifts. Helemaal in stijl ben je met de Van Gogh portemonnee. Nóg meer eyecatchers vind je hier!

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.