De kaasmarkt in Alkmaar: een echte beleving!

Eerder schreven we al over verschillende citytrip tips in Friesland. De blog dit keer gaat over de beroemde trekpleister in Alkmaar, namelijk de enige echte kaasmarkt! Dat Nederlanders dol zijn op kaas is niets nieuws, maar in deze blog lees je wel alles over deze bijzondere kaasmarkt. Ook lees je hier hoe je nóg meer geniet van deze Hollandse snack!

De kaasmarkt in Alkmaar, citytrip tips van Holland Design & Gifts. Fotografie: Holland.com © De kaasmarkt in Alkmaar, citytrip tips van Holland Design & Gifts. Fotografie: Holland.com ©

Vanaf april tot september is het elke dag feest op vrijdag in Alkmaar. Al sinds 1365 (!) is deze kaasmarkt een traditie. Op het schitterende Waagplein werd in 1365 de kaas al verhandeld. Kilo's kaas worden al honderden jaren verkocht op deze bijzondere plek. En dat is precies de reden waarom Alkmaar een bezoekje waard is! Een weekend Amsterdam combineer je daarnaast makkelijk met een bezoek aan de kaasmarkt in Alkmaar. Lees meer over deze markt hier!

Van de kaasmarkt in Alkmaar naar Boska Holland in huis!

Wij van Holland Design & Gifts begrijpen als geen ander hoe erg de Nederlanders kunnen genieten van een stukje kaas. Op onze webshop hebben wij dan ook verschillende items te koop om deze lekkernij nóg lekkerder te maken. De kaas producten van Boska Holland zijn op onze webshop verkrijgbaar.
Boska heeft een passie voor kaas en deelt deze graag alle kaasliefhebbers door steeds weer met vernieuwde kaas producten te komen. Neem bijvoorbeeld deze oer Hollandse Boska Kaasschaaf Hervé, een handgemaakte en vlijmscherpe kaasschaaf van de hand van kaasaffineur Hervé Mons. Met deze kaasschaaf garandeer jij jezelf alleen nog maar perfecte plakjes kaas!
Ben jij een echte kaas-addict? Dan gaat er een wereld voor jou open met deze kaasfondue set. De awardwinnende, koperen fonduepan zorgt voor een gezellige avond aan tafel met familie of vrienden. Ook voor de niet-kaasliefhebbers is deze set een aanwinst: hij kan ook gebruikt worden voor een chocoladefondue!

Een onvergetelijke zomeravond

Kaas is iets om te delen en daarom is deze keramische kaasplankje van Boska hét begin van een gezellig moment samen. Geef jezelf of iemand anders deze stijlvolle plank cadeau en geniet er samen van. De plank is ook geschikt voor tapas. Laat die zomeravonden maar komen!
Wil jij jouw visite verrassen met Dutch Design? Dan is dit kaas zeepje van het Rijksmuseum een leuke finishing touch van de avond. Een klein meesterwerk in huis, waar jouw gasten versteld van zullen staan!

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.