De tulp als Nederlands icoon!

De tulp: veel mensen associëren deze mooie bloem met een typisch Nederlands symbool. Maar waarom eigenlijk? In de 16e eeuw werd de tulp geïmporteerd naar Nederland. Tijdens de bloei van de Gouden Eeuw werd deze elegante en kleurrijke bloem steeds populairder. Op schilderijen, op festivals... De bekende bloem was overal te vinden, en nog steeds wordt de tulp gezien als een eigen Nederlands icoon!

Tulp als Nederlands icoon. Fotografie: Holland.com © Tulp als Nederlands icoon. Fotografie: Holland.com ©

Nederland staat ook wel bekend als de ''Bloemenwinkel van de wereld''. In de lente zijn er verschillende bloemenmarkten en tuinen die bezocht kunnen worden. Naast tulpen, zijn er nog andere prachtige bloemen waar Nederland bekend om staat. Voor een gezellig dagje uit bezoek je daarom de Keukenhof in Zuid-Holland: de grootste bloementuin ter wereld.
Maar er worden in de lente ook overal tulpenfestivals gehouden in Nederland. Een leuke manier om Nederland iets beter te leren kennen én een dagje weg goed te besteden! Helemaal een perfect dagje uit is een mooie fietsroute van Haarlem naar Keukenhof: lees hier meer over op Holland.com.

Een interieur vol met tulp!

De tulp is ook nog eens een mooie toevoeging aan je interieur. Fleur de woonkamer op met deze Pols Potten vaas, zet er een bosje tulpen in en het geeft je interieur gegarandeerd een vrolijke touch. Hiervoor hoef je dus niet eens per se naar de Keukenhof!
Vazen of bloemen kun je maar niet genoeg in huis hebben. De FairForward Origami vaas is gemaakt van wit keramiek en geeft een boeketje bloemen een speciaal plekje. Ook een mooi geschenk om aan iemand te geven die jij graag blij wil maken!

Eenvoudig, vrolijk én mooi

Een tijdje geleden spraken wij met de Nederlandse ontwerpster Irene Nes, die de achtergrond vertelde over het bijzondere merk Happy Whatever. Haar creatieve idee is namelijk om met opvouwbare vazen mensen blij te maken. Deze vazen zijn leuk om cadeau te doen, en al helemaal om cadeau te krijgen. Een mooie groet, die wordt omgetoverd in een opvallend mooie vaas. Meer weten hierover? Lees het interview dan hier!

Ben jij geen groots fan van vazen? Dan heeft Holland Design & Gifts genoeg andere producten waar jij je liefde voor bloemen mee kan laten zien. Neem bijvoorbeeld de Flat Flowers design raamdecoratie van Susella Gorter. Geen gesjouw met zware vazen, maar wel een echte blikvanger voor het interieur! Meer van dit soort items? Klik dan hier!

Op welke manier of op welk moment dan ook, bloemen zijn altijd een gepast cadeautje. Maak vandaag nog iemand blij met een vrolijk bloemenprintje op een brillenhoes, een bijzondere vaas of een van de andere persoonlijke cadeautjes van Holland Design & Gifts!

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.