Zilveren schalen tot zilveren sieraden: een onvergetelijk Moederdagcadeau!

We gaan even terug in de tijd... Het jaartal 1628: het jaar waarin de Nederlandse Piet Hein de Spaanse staatskas een zware slag toe brengt door de Zilvervloot te veroveren. Een jaarlijks konvooi van schepen waarin kostbaarheden van de Spaanse koloniën in Amerika naar Spanje werden gehaald. Waar toen nog de Spaanse oorlogen van werden gefinancierd, is tegenwoordig een gewild edelmateriaal. We hebben het natuurlijk over de zilveren pracht!

Zilveren collier, Holland Design & Gifts. Fotografie: Yolanda Döpp ©. Zilveren collier, Holland Design & Gifts. Fotografie: Yolanda Döpp ©.

Zilver is een van de weinige metalen die als niet-ontleedbare stof uit de aardkost wordt gehaald. Dat maakt zilver een kostbaar en uniek materiaal, dat vaak terug te zien is in sieraden en accessoires. De meeste vrouwen kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen. En laat het nou net bijna Moederdag zijn: hét perfecte cadeaumoment om jouw moeder eens te verrassen met een pracht stukje zilver!

Voor de allerliefste moeder...

Eerder gaven we al een top 12 met cadeautips voor Moederdag. Maar deze zilveren must-haves wil je ook niet missen... Te beginnen met deze prachtige Clic by Suzanne C183 ketting: de design ketting is subtiel, maar zeker niet saai.
Ben jij al bekend met het CRE8? Dit zilveren halssieraad uit de CRE8 serie Amsterdamse iconen – van industrieel ontwerper Maria Nguyen en Aimee Mennens – toont de schoonheid van de Amsterdamse grachtengordel. Een geschenk dat gezien mag worden!
Zilver kan natuurlijk aan de hals dragen worden, maar de zilveren armband van de Amsterdamse edelsmid Yolanda Döpp is een verrijking voor iedere armbanden collectie. Verras je moeder met deze unieke klemarmband, met vrolijk roosmotief. Voor de moeders die liever oorbellen dragen, heeft de ontwerpster ook zilveren 'rozen' oorbellen ontworpen.

Een zilveren droomhuis

Voor wie minder van sieraden houdt, is zilver gelukkig terug te zien in nog meer design. Zo heeft designer Flip Ziedses des Plantes deze zilveren fruitschaal ontworpen. En deze is niet alleen mooi zilver, maar er zit ook een verhaal achter. Lees daarover meer in onze blog over het interview met deze ontwerper!
Is jouw moeder toe aan een nieuw item voor het interieur van haar huis? Dan is een van de zilveren kandelaars van Pols potten misschien een leuk Moederdag cadeautje voor in de woonkamer. Ook in de keuken kan zilver een final touch zijn voor het interieur. Is dat iets typisch voor jouw moeder? Kijk dan eens naar het zilveren bestek van Marcel Wanders! Het is zelfs een 5-delige keukenset... Aan tafel!

Wil jij meer weten over het vieren van Moederdag? Klik dan hier om te zien hoe het internationaal gevierd wordt!

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.