Koffie en thee: wanneer pak jij jouw momentje?

Bij veel Nederlanders is het een belangrijk deel van het ochtendritueel. Voor anderen is het weer een moment van ontspanning, even tijd voor jezelf. We hebben het natuurlijk over koffie! Nederlanders drinken namelijk gemiddeld wel 2,4 kopjes koffie per dag! En dan hebben we het nog niet eens over de theedrinkers...  In deze blog vertelt Holland Design & Gifts meer over het theemerk Pickwick en ontdek jij wat er 22 april in De Fabrique te Utrecht te doen is!

Koffie en thee momentjes. Fotografie: Royal Goedewaagen © Koffie en thee momentjes. Fotografie: Royal Goedewaagen ©

In Nederland kan je er niet om heen: Pickwick thee. Wij vroegen ons af... waar komt thee eigenlijk vandaan? Er zijn zoveel verschillende smaken thee, maar wist je dat zwarte thee, groene thee, oolong thee en witte thee allemaal van de zelfde blaadjes van de Camellia Sinensis plant komen?

Thee of koffie wordt vaak gedronken tijdens een quality time momentje. En deze momenten zijn intens genieten! Pickwick organiseert daarom een 'FesTEAval' om ontspannen bij te praten met je beste vriendin of voor een gezellige high tea met je schoonzussen. Het is niet alleen ontspannen, je leert er ook alles over theesoorten, trends in thee en thee in culturen. En dit jaar kan je zelfs thee met health en sport combineren. Lees hier meer over dit gezellige evenement!

Kopje koffie?

Koffie of thee drinken uit porseleinen kopjes, hoe chique is dat! Het is allemaal mogelijk met deze serviesset 'van Gogh espresso kopjes'. Houd jij het liever iets rustiger? De Speculaas bekers van Hollandsche Waaren zijn subtiel, maar stralen de iconische speculaas uit, in reliëf bedrukt. Oer-Hollandse gezelligheid! Een bakje koffie is specialer als je het samen drinkt. Deze Delfts Blond 1 liter kan zorgt ervoor dat jij samen met je vrienden, collega's en kinderen lekker lang aan tafel kunnen blijven zitten. Één keer vullen en iedereen kan genieten van een lekker kopje koffie of thee! En wat dacht je van de Blue Bollar fles, een andere delfts blauwe must-have? Een prachtige fles, die je hier als sierobject en daar als gebruiksvoorwerp tegenkomt.

Even quality time...

Deze theepot van Pols potten heeft een bijzonder verhaal. 'Vogels horen niet in een kooi!' Dat dacht ontwerpster Esther Hörchner toen ze deze klassieke, porseleinen theepot ontwierp. Deze theepot is natuurlijk niet compleet zonder de vrolijke mokken van Pols Potten die samen een ware toevoeging tot elk servies zijn. De meeste mensen denken bij food pairing aan wijn. Maar wist je dat food pairing met thee de nieuwste trend op culinair gebied is? Benieuwd welke smaken het beste samengaan? Lees het hier! Zo schijnt groene thee met meloen een heerlijke combinatie te zijn. Ook voor origineel servies voor wat lekkers, scoor je bij Holland Design & Gifts deze Flow kom van Olav Slingerland.

We zijn benieuwd naar jouw mening! Hoe drink jij je thee of koffie het liefst?

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.