Cultuur liefhebbers opgelet: Studio ZZM opent haar deuren!

Ben jij er ooit geweest: het binnenmuseum van Studio ZZM in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen? Het is het ideale dagje uit om wat cultuur op te snuiven. Er is namelijk een tentoonstelling te zien waar je verrast wordt door de schoonheid van de ambachtsmensen in de jaren 1900. En hoe cool is dat, een blik in de historie van het leven van deze mensen destijds!

Dutch design cultuur, ribbelvaasjes. Fotografie: Cre8 © Dutch Design ribbelvaasjes. Fotografie: Cre8 ©

Zes internationale ontwerpers werkten samen met ambachtsleermeesters in verschillende werkplaatsen van het buitenmuseum. Het resultaat? Samen zijn zij tot een indrukwekkende tentoonstelling gekomen die te zien is vanaf 6 mei in het binnenmuseum. Het project is een ontzettend dynamisch traject dat steeds in verandering is. De ontwerpers maken nieuw werk, dat aangroeit en evolueert in de loop van de tentoonstellingsperiode. Een goede reden om vaker dan één keer langs te gaan bij Studio ZZM. Jong, oud, iedereen is welkom! Laat je inspireren door al het moois wat Studio ZZM te bieden heeft. En dat is niet niks, maar liefst in zes verschillende studio's kun je het werk van verschillende leermeesters en internationale ontwerpers bewonderen. De collectie is gebaseerd op de Nederlandse cultuur, maar heeft ook internationale invloeden en verbindingen. Voor de 'doe-het-zelf'-ers, is er een 'doe-het-zelf' studio. En voor de echte nieuwsgierige kunst- en cultuurliefhebbers worden er masterclasses van ambachtsmensen aangeboden. Lees hier meer over deze inspirerende tentoonstelling waar je meer ontdekt over de cultuur van het ambachtsleven.
Of benieuwd naar de plek in Amsterdam waar, midden in het centrum, ambacht gemaakt wordt? Lees dan hier het bijzondere interview met Cre8!

We leven in een cultuur waar shoppen altijd een goed idee is

Ook de Nederlandse ontwerper Frederik Roijé houdt het niet alleen bij ideëen, maar ontwerpt al een tijdje producten en ruimtes om deze in een nieuw niveau te tillen. Frederik Roijé was bijvoorbeeld zo slim om een fraai tijdschriftenrek te ontwerpen dat niet alleen leuk is, maar ook hartstikke praktisch! Meer te weten komen over zijn verhaal? Lees het hier! Maar ook met de Flake kapstok van Cascando haal je een sfeervolle wanddecoratie in huis. Super handig én een verfrissend item voor je design.
Ben jij het beu om altijd te laat te komen? De ambachtelijke Time of Nature klok is met de hand geproduceerd en een prachtig design stuk van Jasper van der Hoeve. Of kies voor een kleiner MOAK klokje van Studio PS, gemaakt van natuurlijke materialen. Ook ideaal voor op je nachtkastje! Met deze klokjes ben jij wel op tijd voor je bezoek aan Studio ZZM!

Cadeautjes zijn er om gekocht te worden!

Het wordt steeds lastiger om een origineel cadeau te bedenken. Maar met de Usuals Happy Tractor maak jij ieder kind (en iedere volwassene) blij! De speelgoed trekker is gemaakt van echt snoeihout met bast. Dus als een museumbezoek te saai is voor jouw kleine is dit het ideale cadeautje voor onderweg! Ook hebben wij bij Holland Design & Gifts een gaaf whiteboard te koop van Dutch Design & Brand. Het perfecte cadeautje voor iedereen: zo vergeet niemand meer zijn afspraken voor een mooi museumbezoek! Eerder schreven we al over een van onze favoriete gewoontes, namelijk het typisch Nederlandse vervoer: de fiets. Een museumbezoek is prima te combineren met een heerlijke fietstocht! Kitsch Kitchen heeft een vrolijke zadelhoes ontworpen, die je als cadeautje aan iemand kan geven of waarmee je zelf je eigen fiets een boost kunt geven! Pak jij toch liever het openbaar vervoer, doe dat dan onder het genot van een koffie in de koffie to go beker van Royal Goedewaagen. Goed voor het milieu en tegelijkertijd fancy!

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.