GLOW! Een feest van verlichting in Eindhoven

Kijk jij ook alweer uit naar het weekend? De tijd om leuke activiteiten te ondernemen met je man, vrouw, kids, familie en vrienden! Om er komend weekend weer een geslaagd weekend van te maken tipt Holland Design & Gifts weer een ontzettend gaaf uitje! Nog geen plannen? Ga dan naar Glow, een spectaculair festival van kunstzinnige verlichting in Eindhoven.

Holland Design & Gifts - Glow Lichtkunst festival Glow @ Eindhoven

De Dutch Design Week 2017 is nog maar net de hoek om en Eindhoven staat weer in het teken van een ander geweldig nieuw evenement. Glow is een festival met kunstzinnige verlichting. Dit festival wordt ieder jaar in de donkere maand november georganiseerd. Elk jaar heeft het festival een thema: in 2015 was het ‘natuur en architectuur’ en in 2016 was het ‘city and science’. Dit jaar is het thema: ‘the source’. De creativiteit van de kunstenaars is uiteenlopend en zeer gevarieerd waardoor er verschillende interpretaties van het thema op het festival zijn te bewonderen.

Festival @ the source Eindhoven

The source betekent letterlijk de bron van licht. Het is natuurlijk geen toeval dat dit festival met dit thema in Eindhoven plaatsvindt, want deze bijzondere stad wordt niet voor niets de lichtstad genoemd. Dit heeft Eindhoven te danken aan de oprichting van de luciferfabriek in 1870 en gloeilampenfabriek van Philips in 1891. We kunnen dus wel stellen dat Eindhoven ‘the source’ van het licht voor de hele wereld is. Kunstenaars uit het binnen- en buitenland hebben hard gewerkt om hun lichtkunstprojecten tentoon te stellen. De lichtprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute van ongeveer 6 kilometer! Lang genoeg voor een leuk dagje of een mooie avond op het festival in Eindhoven. Het festival is van 11 tot 18 november en toegang is helemaal gratis. Lees ook onze blog over meer designuitjes in Eindhoven. Deze Dutch Design trips zijn mooi te combineren met een bezoek aan Glow 2017. Geniet van het licht als je in de lichtstad bent!

Tips voor kunstzinnige verlichting in jouw interieur!

Omdat deze blog volledig in het teken staat van licht, geven wij van Holland Design & Gifts een paar tips over de ultieme verlichting in jouw huis! De winter komt er weer aan, dus een prima moment om licht in jouw woonkamer te halen. Lees ook het interview waar Dutch Designer Erik Roijé vertelt over zijn Skylight tower lampen, misschien een leuk idee voor jou?

Laat je interieur shinen: zet bijvoorbeeld je tofste planten, schilderijen of andere accessoires in de spotlight met Barrel vloerlampen. Dit unieke design valt meteen op bij jouw gasten als ze jouw woonkamer binnen komen! De combinatie van lichtinval op bijzondere stukken van jouw spullen en het design van Barrel geeft een gaaf effect op jouw interieur! Extra tip: verlicht je trap met de baby Barrel lamp! Dit creëert een bijzonder elegante, luxe uitstraling en past perfect bij de grote Barrel vloerlamp. Verder is het altijd mooi om je verlichting af te stemmen op je interieur in je andere kamers, zoals je slaapkamer. Een industriële look gaat bijvoorbeeld echt niet samen met chique kroonluchters. Wil je een kleine ruimte, zoals je badkamer, groter laten lijken? Gebruik een spiegel van Dutch Designer Frederik Top. Een echte aanrader is de lazy mirror spiegel. Spiegels vangen ontzettend veel licht op en dit zorgt dat je kamer dubbel zo groot lijkt!

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.