Dutch Design en porselein in Keramiek museum Princessehof te Leeuwarden

Holland design & Gifts, jouw webshop voor Dutch Design cadeaus en souvenirs, komt dit keer weer met een leuk uitstapje, namelijk de tentoonstelling Dutch Design en porselein in het keramiek museum Princessehof te Leeuwarden. De vakantie mag dan wel voorbij zijn, maar trakteer jezelf en/of je vrienden en familie alsnog op een gezellig dagje uit. Verschillende tentoonstellingen zijn te bewonderen in het museum, waar onder de tentoonstelling #2 Licht, die helemaal in het teken staat van het honderd jarig bestaan van kunststroming De Stijl!

Keramiek museum Princessehof voor De Stijl & Dutch Design 725x484 blog van https://shop.holland.com

Dutch Design en porselein zijn hot

Aardewerk en licht. Is dit een combinatie? Door het stevige karakter van het keramiek in contrast met zuiver licht zou je in eerste instantie misschien denken van niet. Integendeel, het licht zorgt samen met het porselein voor een sprankelend en stralend effect. Steeds vaker wordt deze combinatie verwerkt in Dutch Design. Vijf ontwerpers hebben licht en keramiek verwerkt in hun design voor de tentoonstelling: Design #2 Licht. Deze tentoonstelling wordt geëxposeerd in het keramiekmuseum Princessehof gelegen in Leeuwarden. Blok snel een dag in je agenda en bezoek deze inspirerende tentoonstelling!

Genoeg te beleven bij het Keramiek museum Princessehof

De tentoonstelling Design #2 Licht is te bewonderen van 4 februari 2017 tot en met 8 oktober 2017. Momenteel zijn er drie tentoonstellingen. Naast Design #2: Licht, zijn Sexy Ceramics en EKWC @ Princessehof (EKWC staat voor Europees Keramisch Werkcentrum) te bezichtigen. Wil je het museum bezoeken met je partner, kinderen, familie, vrienden en vriendinnen of misschien met een grote groep? Het is een interessant uitstapje voor iedereen van jong tot oud! Bezoek de site van het museum voor de volledige informatie over de verschillende tentoonstellingen.

Als je toch in het Noorden van Nederland bent, beleef dan ook ook Rietveld's Curaçao en uitingen binnen kunststroming De Stijl in Friesland. Lees snel onze blog!

100 jaar De Stijl, dat moet gevierd worden!

De tentoonstelling Design #2 Licht is onderdeel van het Stijljaar 'Mondriaan tot Dutch Design'. Tijdens het Stijljaar wordt het honderdjarig bestaan van de kunstbeweging De Stijl gevierd. De Stijl en het postmodernistische Dutch Design zijn beide kunstbewegingen die zich bezig houden met toekomstgerichtheid. Waar De Stijl voornamelijk focust op eenvoud, is Dutch Design meer bezig met diversiteit. Ongeveer 20 jaar geleden is Dutch Design ontstaan en is te beschrijven als het samenkomen van ambacht en industriële productie. Hedendaagse Dutch designers worden echter nog steeds geïnspireerd door De Stijl beweging, zoals bijvoorbeeld het ontwerpsduo Kranen en Gille, die speciaal voor deze tentoonstelling een lichtdesign hebben ontworpen.

Wie zijn Kranen/Gille eigenlijk?

Jos Kranen en Johannes Gille zijn de ontwerpers achter het Dutch Design en porselein merk Kranen/Gille. Het ontwerpersduo gebruikt in hun designs vormentaal geïnspireerd uit de industriële sector. Zo zijn hun ontwerpen gebaseerd op werktuigen, ruige machines en oude gebruiksvoorwerpen. Kenmerken van de kunstbeweging De Stijl zijn ook absoluut terug te vinden in hun creaties. Kranen en Gille hebben speciaal voor de tentoonstelling Design #2: Licht, een lichtinstallatie ontworpen dat bestaat uit tegels van keramiek, oude koperen verbindingen en LED-verlichting. Het design lijkt op een lichtgevend landschap tijdens een donkere nacht. Wanneer je naar het kunstwerk kijkt lijkt het alsof je bij heldere hemel over de polder vliegt.

Wil je meer lezen over het duo Kranen/Gille? Lees hier meer over dit bijzondere duo!

In onze Holland Design & Gifts webshop zijn ook Dutch Design en porselein artikelen te vinden van o.a. Kranen/Gille, zoals spiegels en lampen in verschillende kleuren.

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.