Dutch Design Week 2017 (DDW) in de vooruitblik

In oktober vindt elk jaar de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. De stad Eindhoven is trotse host van dit grootste designevenement van Noord-Europa. Er worden werken en concepten gepresenteerd van zo’n 2.500 ontwerpers. Het is dan ook niet gek dat dit evenement meer dan 295.000 Nederlandse en internationale bezoekers trekt. Uiteraard zijn wij, Holland Design & Gifts, ook aanwezig! Ben jij er ook?

Dutch Design Week 2017 (DDW) in de vooruitblik 725x484 Holland Design & Gifts www.shop.holland.comVan zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober 2017 komen bijna alle denkbare design disciplines aan bod. Toch ligt het accent tijdens de DDW op vernieuwing, experimenteren, en cross-overs. Elk jaar gaat er extra aandacht naar design en ontwikkeling van jong ontwerpers en aanstormend talent. Wat de DDW onderscheidend maakt van andere design en kunst events is dat de focus op de toekomst ligt. Tijdens het evenement zijn, verspreid over honderd locaties door Eindhoven, tentoonstellingen, prijsuitreikingen, lezingen door o.a. Nederlandse ontwerpers, netwerkbijeenkomsten, debatten en andere festiviteiten te bezoeken. En komt dat even goed uit voor ons: deze activiteiten staan allemaal in het teken van Dutch Design! 

Moeilijk keuzes te maken in het programma? Via de DDW website kan je zelfs je eigen programma samenstellen!

Themabekendmaking DDW

Vorige week is het thema van de 16de DDW bekend gemaakt. En dat is … (tromgeroffel) ... ‘Stretch’! De organisatie van de Dutch Design Foundation wil hiermee niet alleen de deelnemende ontwerpers, maar ook het publiek, uitdagen om zich buiten hun comfortzone te wagen. Samen met de bekendmaking van het thema is vorige week ook de online ticketverkoop van start gegaan. De tickets voor de veelbelovende DDW zijn te bestellen via de website van de Dutch Design Week.

Dutch Design Awards

Tijdens de Dutch Design Week worden er elk jaar projecten genomineerd voor de Dutch Design Awards (DDA). De DDA belonen de beste ontwerpen op het gebied van Nederlandse vormgeving. De DDA bestaat naast een beruchte prijsuitreiking, ook uit een tentoonstelling waar alle ontwerpen worden belicht en een uitgave van Dutch Design Today. Hiermee zijn de DDA een befaamd platform voor Nederlands design. Dit jaar wordt het werk beoordeeld op onderscheidende gedurfdheid: durft de designer initiatief en verantwoordelijkheid te nemen om op lange termijn te denken? De ontwerpers die dit jaar genomineerd zijn beschikken over het potentieel om de toekomst voor een deel te vormen. Zij worden getekend door hun maatschappelijk betrokkenheid en oplossingsgerichtheid.

Benieuwd wie de genomineerde ontwerpers zijn? Klik hier. Of wil je inspiratie halen uit het archief en voorgaande winnaars van de DDA? Neem dan een kijkje in de Dutch Design Gallery.

Als je dan toch naar Eindhoven gaat voor de DDW en DDA, kijk dan meteen even op onze blog over de must do’s en design parels van designhoofdstad Eindhoven. Wij tippen ook regelmatig design tips en artikelen. Lees gauw onze vorige blog over sierkussens om je terras en interieur mee op te fleuren!

Gespot worden tijdens de DDW? Neem dan een kijkje in onze collectie met fashion en modemusthaves!

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.