Sierkussens voor binnen en buiten! Maak jouw terras zomerklaar!

Op zomerdagen zitten wij Nederlanders graag buiten en genieten van onze tuinmeubelen met sierkussens. De typische Nederlandse tuinen verzorgen wij met aandacht en passie. In de lente beginnen wij al met narcissen en hyacinten. Nu de zomer in volle gang is staan de zonnebloemen, rozen en margrieten te prijken in de perken van veel Nederlandse tuinen. Relaxend in onze terrasmeubelen genieten wij van het eindresultaat; de bloemen en planten staan er mooi bij. Een andere manier om je tuin op te vrolijken is het gebruik van sierkussens. Sierkussens fleuren gemakkelijk je terras, balkon (of woonkamer) op. Met deze woonaccessoires kun je een mooie sfeer creëren in je tuin. Ook om je tuinstoelen of loungeset comfortabeler te maken zijn sierkussens perfect. Vooral als je gaat barbecuen met je gezin, vrienden of familie komen sierkussens goed van pas. In dit artikel zetten wij de mooiste Dutch Design kussens voor jou op een rijtje!


Popsicle sierkussens 725x484 Holland Design & Gifts www.shop.holland.com

Sierkussens als eye-catcher in je tuin, serre of woonkamer!

Sierkussens zijn er in alle soorten en maten. Bovendien kun je jouw kussens voor zowel binnen als buiten gebruiken. Met dit zomerse weer snappen wij maar al te goed dat jij ze het liefst op je tuinmeubels hebt liggen. Maar mocht het Nederlandse weer toch opspelen, vergeet dan niet om je prachtige sierkussens binnen of in je tuinhuis te leggen. Zou anders wel zonde zijn!

Een van onze favorieten zijn de kussens van de Nederlandse ontwerpster Ingrid van der Veen. Met haar design label Popsicle brengt zij opvallende kussenhoezen op de markt. Voor de collectie ‘Make my Day’ heeft zij twee dessins ontworpen: Messy Dots en Stripes. De Messy Dots zijn beschikbaar in drie verschillende kleurstellingen. Wit gecombineerd met koraalrood of lichtgrijs of zwart gecombineerd met witte stippen. Het ontwerp 'Stripes' kent dezelfde kleurstellingen met toevoeging van twee andere kleurstellingen: lichtgrijs met wit patroon en wit met zwart patroon.

Als je van onze Nederlandse cultuur houdt, zijn de Plint kussenhoezen ook iets voor jou! Met deze sierkussens laat Plint de rijkheid van onze cultuur zien. De opdruk van deze kussens zijn bekende Nederlandse gedichten. Een voorbeeld is van Hans Hagen, een schrijver die veel heeft betekend voor de Nederlandse literatuur. Op deze manier brengt Plint een breder publiek in contact met Nederlandse poëzie.

Is typische Nederlandse grafische vormgeving meer voor jou? Dan is het sierkussen van Present Time (Pt,) perfect. De hedendaagse grafische lijnen sieren de mintgroene kussenhoes. Dit Nederlandse design merk zorgt op subtiele wijze voor een frisse uitstraling van je loungeset of tuinstoelen.

Grachtenpand voor je vogeltjes

Nederlandse ontwerpers zijn dol op vogels. Neem bijvoorbeeld het Canal Bird vogelhuisje. Frederik Roijé toverde een aantal typische grachtenpanden om tot miniatuur. Speciaal om van jouw tuin een waar vogelparadijs te maken. Ook van Frederik Roijé’s hand komt het ontwerp voor de zogenaamde Dish of Desire. Het resultaat is een prachtige vogelvoederschaal die een toevoeging is voor elke tuin. In een interview spraken wij met Frederik Roijé, een van de bekendste Dutch Designers. Samen met onder andere Marcel Wanders heeft hij zijn opleiding aan de toonaangevende Design Academy Eindhoven gedaan.

Extra: deze Metalbirds zijn een grappige verrassing voor in jouw tuin!

Niet alleen sierkussens zorgen voor een persoonlijke tintje in je tuin; ook deze Metalbirds zijn een grappig detail. Volgens verschillende Nederlandse ontwerpers staat Dutch Design bekend om de typisch Nederlandse humor. Zo ook de Metalbird, die zich verstopt in jouw tuin. De vogel springt niet meteen in het oog, maar als je beter kijkt, valt het mooie silhouet van de metalen vogel je op. Maak je tuin een vogelparadijs met een uil, winterkoninkje, specht of merel!

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.