Live avond met Dutch designers Kranen/Gille in Pakhuis de Zwijger

Holland Design & Gifts, jouw webshop voor Dutch Design, tipt deze keer het Dutch Design Daily live evenement waar bekende Dutch designers hun passie met je delen. Ben jij in voor een avond vol inspiratie en verrassingen? Kom dan naar Pakhuis de Zwijger aankomende donderdag 15 juni!


Dutch Design Designer Kranen en Gille in Pakhuis de Zwijger

Komt dat zien! Aanstaande donderdag is het weer zover. Op donderdag 15 juni organiseert Pakhuis de Zwijger alweer hun tiende Dutch Design Daily live sessie. In deze live talkshow, met als thema ‘Eigenzinnig design van eigen bodem’, geven Dutch designers Noa Verhofstad, Kranen/Gille, Floris Wubben en SILO een presentatie over hun bevlogenheid. Wij bij Holland Design & Gifts zijn fan van deze Dutch designers. En weet je wat extra leuk is: het is gratis! En daar houden wij Nederlanders van, niet?

Waar? Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam); grote zaal
Wanneer? (a.s.) donderdag 15 juni om 20:00
Toegang? gratis

Dutch designers Kranen/Gille en hun eigenzinnig design

Het Nederlandse ontwerpers duo, Jos Kranen en Johannes Gille, maakte in 2007 hun baan vrij richting een veelbelovende carrière in de creatieve industrie. Zij ontworpen de stoel ‘A Forest Chair’, die hetzelfde jaar nog tentoon werd gesteld op designbeurzen in Miami en Milaan. Nu, tien jaar later, is dit duo creatief bezig vanuit hun studio in het Zuiden en daar ontwerpen ze uiteenlopend design. Ze proberen altijd verscheidene disciplines, vakmanschap, en hun eigen visie op esthetiek te combineren.

Al hun stukken lijken een industriële look te ademen. Dit is ook niet gek, aangezien Kranen/Gille de vormgeving van industriële bouwwerken gebruikt als inspiratiebron voor hun designs. Ze kijken hierbij naar onder andere booreilanden, scheepswerven en onderzeeërs. Werken van grootschalige omvang, die in oorsprong niet ontworpen zijn om hun esthetiek. De vormen en materialen van deze constructies komen dan ook terug in het design van Kranen/Gille, maar dan in gedetailleerde gebruiksvoorwerpen. Eigenzinnig, toch!?

Dutch Design Daily Live

Pakhuis de Zwijger is een culturele broedplaats waar ondernemers samen komen en hun woorden spreiden. Geopend in 2006 en inmiddels uitgegroeid tot hét zelfstandige platform van en voor de stad Amsterdam. Dutch Design Daily is een tweemaandelijks evenement voor een zogenaamde ‘dosis Dutch Design op alle fronten’. Verschillende werken uit het archief van het online platform dutchdesigndaily.com worden hierin belicht. De sessies bestaan uit vier diverse presentaties, waarin ontwerpers vertellen over hun creatieve passie en persoonlijke verhaal. Daarmee krijg je als aanwezige een goede inkijk in de bevlogenheid én het werkproces van een Dutch Designer. Elke keer weer wordt je verrast door nieuwe en actuele topics en staan onderwerpen zoals innovatie, onderwijs en duurzaamheid centraal. Zien we je daar? Wij hebben er zin in!

Voor meer informatie over dit evenement, klik hier.

Zie hier enkele items uit onze collectie eigenzinnig Dutch Design

Holland Design & Gifts heeft ook design van Kranen/Gillen, zoals de magisch mooie 101 Candelabra spiegel of de moderne Cor Unum Meck olielamp.

 

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.