Keukenhof opent in stijl: Mondriaan tot Dutch Design

Zon, kleur, Mondriaan tot Dutch Design! Vandaag, donderdag 23 maart 2017, heeft Nederlands grootste bloementuin haar deuren weer geopend. Met een nieuw entreegebouw en een nieuwe thema. Ook de Keukenhof sluit zich dit jaar aan bij het thema 'Van Mondriaan tot Dutch Design'.


Mondriaan tot Dutch design

Mondriaan tot Dutch Design in prachtige bollenvelden

Met zoveel aandacht voor Mondriaan en Dutch Design dit jaar, kon de grootste bloementuin natuurlijk niet achterblijven. Volgens de landschap en tuin ontwerpers van de Keukenhof kenmerkt Dutch Design zich door Hollandse nuchterheid en innovatie. De bekende Nederlandse kunstenaars van de kunststroming De Stijl, zoals Mondriaan en Rietveld, waren een grote inspiratiebron voor de aanleg van een aantal topstukken in de bloemenshow dit seizoen.

Dutch Design als publiekstrekker

Een van de hoogtepunten van dit bloembollen seizoen in de Keukenhof is het bloembollen mozaïek, waarin Dutch Design prachtig is verwerkt. Ook de bloemenshows in het Koninklijke Oranje Nassau Paviljoen staan dit seizoen geheel in het teken van Dutch Design. En er zijn twee inspiratietuinen aan het thema gewijd: vooral van de Mondriaantuin met zijn primaire vierkante kleurvlakken wordt verwacht dat het veel en vooral internationaal publiek trekt.

Geur, kleur en genieten van design

Het is alweer de 68e keer onze Nederlandse bloementuin De Keukenhof haar deuren opent voor het bezoek. Met een prachtig aangelegd park waar je heerlijk kunt wandelen over paden, heuvels, tussen bomen en natuurlijk perken met de mooiste bloemen door. Een bezoekje aan Keukenhof is een leuk uitje voor het hele gezin. Vooral op een zonnige dag, is het heerlijk toeven in deze grote tuin. Om de lente, bloemengeur en Dutch Design op te snuiven ga je naar De Keukenhof.

Mondriaan schilderij in bloemen

In één van de inspiratietuinen van ca. 240m2 waan je je te midden van Mondriaan tot Dutch Design. Deze tuin is net een groot Mondriaan schilderij. Bloembakken vol met rode, gele en blauwe tulpen en de voor Mondriaan en De Stijl zo typerende spel van zwarte lijnen siert deze tuin. Hier geen gemengde boeketten, maar grote bakken vol met één kleur zoals de meesters van De Stijl met hun abstracte werk ook deden.

Nieuw Dutch Design in Mondriaan stijl

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.