Van Mondriaan tot Dutch design in Amersfoort, Utrecht en Den Haag

Natuurlijk besteden de plaatsen Amersfoort, Utrecht en Den Haag tijdens dit jubileumjaar 'Van Mondriaan en Dutch Design' aandacht aan Mondriaan en De Stijl. En dat doen ze op een wel hele leuke manier. Deze Stijl kunst kun je dit jaar niet alleen in tal van musea bekijken, maar ook gewoon op straat tegenkomen.

Mondriaan en Dutch Design

Mondriaan en Dutch design tentoonstellingen

De tentoonstelling in het gemeentemuseum van Den Haag is al te bewonderen. Vanaf 4 maart kunt je ook terecht in het Centraal Museum in Utrecht. Daar vind je een ode aan het werk van Dutch designer Rietveld met de tentoonstelling 'Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl!'. Op de geboortedag van Mondriaan - 7 maart - wordt het vernieuwde Mondriaanhuis in Amersfoort officieel geopend en vanaf 8 maart kunt u de nieuwe collectie over het leven van Mondriaan er bewonderen. En tijdelijke is er ook in het Rietveldschröder huis een tentoonstelling van De Stijl te zien.

Mondriaan en Dutch design op straat

We blogden al eerder dat Nederland, ter ere van het 100 jarig jubileum van kunststroom De Stijl, rood, wit, blauw, geel en zwart kleurt. Verschillende projectgroepen zijn creatief uitgedaagd en hebben hun beste beentje voor gezet.

Een paar voorbeelden van Mondriaan straatbeeld

In Amersfoort is het bekende paviljoen aan de Eemlaan in een Mondriaan jasje gestoken en is daarmee een echte blikvanger voor de stad geworden. In Utrecht en Amersfoort kun je vanaf maart op verschillende publieke plaatsen gekleurd tape vinden. Den Haag heeft het helemaal bont gemaakt. In de stijl van Mondriaan zijn er door de hele stad kunstwerken te zien. Zo is onder andere het stadhuis, het station en de hofvijver van het herkenbare felgekleurde blokken motief voorzien.

Raak zelf in Mondriaan sfeer

In Den Haag kun je een selfie maken in een Mondriaan fotobooth en in Amersfoort kun je met een privé gids een stadswandeling 'In de voetsporen van Mondriaan' maken en een bezoek brengen aan het geboortehuis van Mondriaan.

Rood is weer een favoriete kleur

Door dit jubileum jaar zijn niet alleen de ontwerpen van de designers van De Stijl weer in beeld, maar zien we ook hernieuwde belangstelling voor andere ontwerpen met primaire kleuren of een strak lijnenspel.

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.