Top 10: Symbolisch Valentijns cadeautje

Spannend...bijna is het zover. Tijd voor een Valentijns cadeautje. Ben je fan van iemand? Denk je erover, om iemand te verrassen met een bijzonder cadeau; een cadeautje dat jouw Valentijn zich nog heel lang zal herinneren? Dit zijn onze tips voor cadeautjes met een betekenis.


Valentijns cadeautje

1) De sleutel tot je hart!

Sta je op het punt iemand toe te laten in je hart. Wil je dat ook vertellen en zoek je een beetje luchtige manier om dat te doen? Geef jouw liefde dan symbolisch de sleutel naar je hart. En met een dropsleutel zoals deze ketting met dropsleutel laat je dat goed zien. Valt je boodschap niet in goede aarde, dan kun je er altijd nog een draai aan geven, als iemand van drop houdt. Zoek een mooi bijpassend gedicht over de sleutel van je hart en je kunt niet meer stuk.

2) Ik sta als een blok achter je!

Wil je iemand, die je erg waardeert en die een moeilijk tijd doormaakt, je steun betuigen. Laat merken dat je als een blok achter hem of haar staat met deze subtiele blokjes oorbellen of wat dacht je van deze kaarten en foto standaard Basic, die ook nog een heel actueel aansluit op 2017: Het jaar van De Stijl en Mondriaan.

3) Perfect match!

Vind jij dat je perfect bij iemand past en wil je dat graag laten weten? Wat dacht je van deze borrelplankjes in de vorm van een puzzel stuk. Twee plankjes aan elkaar vormen samen een broodplank.

4) De tijd zal het leren!

Al lange tijd samen en ondanks moeilijke tijden toch van elkaar blijven houden. Dat is echte liefde. Maar liefde laat zich niet dwingen, niet plannen en niet binden. De tijd heeft de liefde in handen. Geef de tijd cadeau. Niet in de vorm van een zandloper, want dan kun je vast meteen vertrekken, maar met een klokje of horloge met een stoer, stevig en tijdloos design zoals bijvoorbeeld het Moak Klokje of de unisex Tube horloges van Piet Hein Eek.

5) Samenwonen als Valentijns cadeautje: heel gedurfd

Misschien is het voor jouw en de liefde van je leven wel een perfect moment om de volgende stap in jullie relatie te gaan zetten en te gaan samenwonen. Een heel belangrijk moment in je leven, dat je met de design vaas 'Samenwonen' van Olav Slingerland meteen kracht bijzet en de vaas zal zeker helpen dit mooie moment te herinneren.

6) Delen in geluk

Als je van iemand houdt of iemand bijzonder waardeert, dan deel je een groot geluk. Wil je symbolisch stilstaan van die mooie warme band, die je met iemand deelt? Kijk dan eens naar de filosofische poëzie servetten van Plint. Deze heeft een prachtig diepzinnig gedicht over 'geluk', waar je samen niet over uitgepraat raakt. Geef het tijdens een etentje en hopla weer een stukje geluk en een mooie herinnering gedeeld.

7) Verbonden

Het Borrelplankje voor twee 'Ik en Jij', is gemaakt van Bamboe en is voorzien van een verflaagje, waarop een gedicht van Mary Heylema is geprint. De uitsparingen in het hout zijn gemaakt om er twee wijnglazen in te hangen. Wanneer je het plankje op tafel zet staan de glazen gelijk stevig. Ont - stress samen met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje, vergeet even al je zorgen en verstevig je vriendschap.

Ik en jij
is veel:
is glaasje voller, volst.
is schuilen in ’t holst.
is kleuren van de dag.
is wimpel en is vlag.

Jij en ik
is heus geen twee.
jij en ik
is meer,
is meest,
jij en ik
is
feest.

8) Ik vind je mooi zoals je bent

Tja, dat zul je toch echt moeten zeggen of schrijven, want daar gaat symboliek je niet redden. Maar niet getreurd: je kunt het natuurlijk altijd door iemand of in dit geval door iets anders laten zeggen. En met dit veelzeggende Valentijns cadeautje; het gedicht van Hans Andreus op een kussensloop maakt woorden vanzelf overbodig.

9) Laat iemand voelen dat zij of hij 'Onbetaalbaar' is!

Rond Valentijnsdag staan we nog eens stil bij wat onze relaties met anderen voor ons betekenen. Vriend, vriendin, man, vrouw, moeder, vader of zelfs kinderen blijken dan ineens 'onbetaalbaar'. Op 1001gedichten staat er een ijzersterk kort gedicht over. Stop dat gedicht in het doosje van deze zilveren ketting met een onbedrukt prijskaartje en woorden zijn overbodig.

10) Een vurige relatie!

Heb je al een vurige relatie of mag het van jou nog wel een tikje spannender? Zeg het met deNiko-Niko postkaart met kruiden. De kaart kan in z'n geheel in een pot met aarde, beetje water en zonlicht erbij en voila.

Symbolische cadeaus

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.