Wikkelhouse: een klein huis gemaakt van karton

Steeds meer horen we over het concept 'Tiny Houses'. 'Tiny houses' zijn volwaardige woningen, die op kleine schaal worden gebouwd. Het idee bij 'Tiny houses' is minder gericht op consumeren en juist meer op eenvoudig leven, en een kleinere ecologische voetafdruk. We zien dat Nederlandse ontwerpers hier ook een creatieve draai aan geven. Een mooi voorbeeld hiervan is het 'Wikkelhouse'; gemaakt van golf karton, ontwikkeld en ontworpen door bouwatelier Fiction Factory.

Wikkelhouse By Fiction Factory Picture & © Yvonne Witte Wikkelhouse By Fiction Factory Picture & © Yvonne Witte

Wikkelhouse om in te wonen, werken en slapen

“De trend van de Tiny houses en de komst van Wikkelhouse komt toevallig zo bij elkaar, het is niet dat wij inspelen op deze trend”, vertelt Oep van Fiction Factory. Dit concept is al in 2000 bedacht maar sinds 2012 weer opgepakt door Fiction Factory door de machine, die hiervoor was ontwikkeld over te nemen. Wikkelhouse is een flexibel concept, dat bestaat uit losse standaard segmenten, die aan elkaar gekoppeld worden tot volwaardige ruimte. Hiermee kan het worden ingezet voor verschillende doeleinden. Wil je een extra kantoor aan huis? Een vakantiehuisje? Een airbnb in de tuin? Een pop-up showroom op een festival of in de stad? Dit kan allemaal. Momenteel is het al gekocht door Hogeschool Amsterdam voor kleine klaslokalen, voor een airbnb locatie, in Dordrecht voor een Stay-Okay en wordt er nu gesproken met Staatsbosbeheer voor vakantiehuisjes.

Gewikkeld in golfkarton

Wikkelhouse is gemaakt van golfkarton en is voortgekomen uit het feit, dat van golfkarton ook stevige groentedozen gemaakt kunnen worden. Het golfkarton wordt om de vorm van het huis gewikkeld en vastgezet met een milieuvriendelijke lijm. Dit is ook de reden van de naam van de huisjes. Het golfkarton wordt uiteindelijk bewerkt met een waterdichte folie, dat vergelijkbaar is met regenkleding en wordt vervolgens afgewerkt met houten panelen. Door het gebruik van onder andere het golfkarton is het ook een duurzaam huis. Zie hier meer informatie.

????????????????????????????????????

Producten van Fiction Factory

Fiction Factory heeft het concept van het Wikkelhouse ontworpen en ontwikkeld. Fiction Factory is een Amsterdams bouwatelier, dat winkelinterieurs, restaurants en tentoonstellingen in opdracht bouwt. Ze werken voor bekende namen zoals voor Tony’s Chocolonely, de Foodhallen (de Kanari Club) in Amsterdam en het Rijksmuseum. Naast de projecten in opdracht hebben ze nu ook een eigen lijn meubels en producten voor in en om huis met als kernwoorden: verassen en mensen laten lachen. Ze werken hiervoor samen met verschillende ontwerpers.  Hun eigen meubel en productenlijn bestaat onder andere uit houten krukjes, leren tassen en bijzondere lampen.

Producten gemaakt van karton en hout elementen

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.