Kerst postzegels zijn natuurlijk ontworpen door Dutch designers

Decemberzegels zoals PostNL ze noemt, zijn ontwerp postzegels bij uitstek. Met deze Decemberzegels kunnen Nederlanders hun kerstkaarten en nieuwjaarsgroeten versturen tegen een speciaal lager posttarief. Ieder jaar wordt er een nieuwe serie postzegels ontworpen. Voor ontwerpers is het een eer om de kerst postzegels te mogen ontwerpen. Zolang de kerst zegels nog volop worden gebruikt, krijgt de designer gratis aandacht voor zijn of haar stijl en kans op naamsbekendheid. We kijken even terug naar het werk van Dutch designers van de afgelopen 10 jaar

Ontwerp postzegels 2016 by Studio Smel

Edgar Smaling en Carlo Elias van studio Smel uit Amsterdam ontwierpen de serie Decemberzegels van dit jaar. Maar ze hebben dit al eerder gedaan in 2014. Waarschijnlijk herken je hun signature wel! Smaling en Elias studeerden in 1997 af aan de kunstacademie St. Joost in Breda. In 2001 richtten zij studio Smel op. Dit ontwerpbureau werkt voor opdrachtgevers uit verschillende branches, zoals de Nederlandse overheid, mode, design, kunst, fotografie en architectuur.

Tord Boontje; ontwerp postzegels 2015

Nederlands ontwerper, Tord Boontje, vooral bekend van zijn moderne verlichting Garland lampen, ontwierp een serie grillige kerst postzegels voor PostNL, Holland's nationale postbedrijf, die prominent beelden van dieren kenmerkt. Het werk van de in Londen werkende en wonende Boontje, kenmerkt zich door gelaagde materiële toepassingen en dicht opeen gepakte bloem illustraties. Voor zijn ontwerp van de kerst postzegels blijft Boontje opzettelijk uit de buurt van de traditionele kerst motieven. In plaats daarvan kiest hij voor een winterse sfeer van 10 charmante illustraties. Elke scene in een kleurenschema van blauw, rood, zwart en wit.

Sieb Posthuma mocht de zegels van 2013 ontwerpen

In de jaren 90 begon Sieb Posthuma met het illustreren van (prenten)boeken. In 2001 verscheen zijn eerste prentenboek 'Rintje'. Naast zijn illustratiewerk ontwerpt Posthuma decors en kostuums voor onder andere Het Nationale Ballet.

2012 en 2011 is in de stijl van Flow magazine

Flow's artdirector, Annelinde Tempelman van Studio 100%, maakt in 2012 een serie postzegels met Noorse motieven en in 2011 heeft een selectie tekeningen van Elisandra voorzien van mooie randjes, papieren achtergrondjes, kleurde ze om en puzzelde net zo lang tot ze 10 nieuwe kunstwerkjes had waar we allemaal tevreden over waren.

Studio Pip maakt ze bont in 2010

Anke Van der Endt, van studio Pip, legde een bonte verzameling voorwerpen aan, die als inspiratiebron diende voor de postzegels. Allerlei spullen werden uit haar kast gehaald en op tafel uitgestald. Deze compositie fotografeerde Anke. Van de foto's maakte ze uitsneden. Zo werd het postzegelvel een mooie kerstcollage met veel gevoel voor Kerstmis.

Expertpagina.nl

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.