Nederlander bouwt zijn piano van Lego

"Een uit de hand gelopen hobby", volgens pianist Jeroen van Veen. Van Veen wilde aan zijn kinderen bewijzen dat hij met Lego steentjes een levensgrote piano zou kunnen nabouwen.


Lego cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis

Lego cadeau voor Sinterklaas

Na 2,5 jaar verzamelen en bouwen is hij eindelijk klaar. De droom van pianist Jeroen van Veen is uitgekomen. Hij heeft een levensgrote Lego piano voor Sinterklaas. Hij heeft hem niet bepaald cadeau gekregen, want hij is 2,5 jaar bezig geweest met het verzamelen van steentjes. Nieuwe en 2e hands steentjes, die natuurlijk allemaal precies moesten passen in het design.

Typisch Lego design

De piano zelf is helemaal van zwart gekleurde steentjes gemaakt en het typische Lego design komt terug in de gele snaren en de blauw en rode rand in de piano. In het totaal zijn er ongeveer 30.000 steentjes gebruikt om de droom van Van Veen uit te laten komen. Hoe de piano werd gebouwd kun je zien op de Facebook pagina Van Jeroen.

Doet ie het?

Deze piano van Lego kan echt muziek maken. Natuurlijk niet als een echte piano. Of het überhaupt mogelijk is om met een klankkast van blokjes mooi geluid ten gehore te brengen, dat betwijfelen wij. Maar met de ingebouwde keyboard komt er wel degelijk muziek uit het apparaat. Hoe dat klinkt? Je kunt er een voorproefje van horen op youtube of naar een voorstelling van Jeroen van Veen gaan.

Een mooie PR stunt

Hoewel Jeroen deze piano bouwde omdat hij zijn kinderen wilde bewijzen dat hij een echte levensgrote piano kon bouwen van Lego, blijkt het een enorme PR stunt. Het show object is een echte eye-catcher op televisie, radio, Facebook, youtube en natuurlijk op tentoonstellingen en beurzen. En daarmee is ook de naam van Van Veen weer regelmatig onder de aandacht.

Leren van Nederlandse designers?

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.