Piet Hein Eek horloges; van een veelzijdig designer

Piet Hein Eek horloges: Simpel, strak en stijlvol. Onderscheidend door de industrieel ogende, bewerkte metalen ring (38 mm doorsnede) om de wijzerplaat, uitgevoerd in geborsteld messing, blank of zwart staal. Voorzien van hard mineraalglas en waterdicht tot wel 50 meter! De soepele leren band zorgt ervoor dat dit stoere horloge toch erg prettig draagt.

Piet Hein Eek horloges: simpel, strak en stijlvol

De geëxtrudeerde metalen ring die om de wijzerplaat ligt, is de blikvanger van dit stijlvolle Tube horloge dat Piet Hein Eek ontwierp voor LEFF Amsterdam. De precisie bewerking van de ring en de gekozen materialen geven het horloge zijn verfijnde maar toch stoere, industriële karakter. De fraaie kast van de Leff amsterdam Tube horloges D38 is naar keuze uitgevoerd in geborsteld messing, blank of zwart staal en voorzien van helder en hard mineraal glas. Aan de binnenkant huist een betrouwbaar quartz uurwerk van Miyota. Het horloge draagt erg prettig dankzij de soepele band in bruin of zwart leer. En bovendien is het waterdicht tot wel 50 meter!

Piet Hein Eek horloges – van een veelzijdig Dutch designer

Meubels van sloophout, dat is waar Piet Hein Eek bekend mee is geworden. Dat begon in 1990 toen hij afstudeerde aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven met een kast van sloophout, die inmiddels de Klassieke Kast in Sloophout genoemd wordt. Eek ontwerpt en fabriceert meubilair, verlichting en accessoires en houdt zich bezig met de inrichting van gebouwen. Inmiddels heeft hij zijn werkgebied uitgebreid tot architectuur en het herbestemmen van gebouwen. Daarbij laat hij zich niet remmen door regels of gebruiken, wat misschien wel de reden is dat Piet Hein Eek en LEFF Amsterdam zich in elkaar herkennen.

Inspiratie voor Tube horloges

Het idee van de Piet Hein Eek horologes is ontstaan vanuit de behoefte een meer prominente rol te geven aan de geëxtrudeerde ring die Piet Hein Eek als gezicht had ontworpen voor de Tube klokjes. Deze ring vormde het startpunt van het ontwerp van de Tube horloges – waarmee ook de naam verklaard is. De precisie bewerking van deze ring en de gekozen materialen geven het horloge zijn verfijnde maar toch stoere, industriële karakter. De metalen en leren banden geven een subtiel verschil in interpretatie van dit iconische horloge.

LEFF Amsterdam

LEFF amsterdam is in 2011 opgericht door de broers Arno en Dennis Ruijzenaars en designer Erwin Termaat. "Lef" is de kern, want wie gaat er tegenwoordig nog klokken maken wanneer je de tijd overal kan zien. LEFF amsterdam: dat niemand echt nog een klok nodig heeft, maakt de uitdaging groter om klokken en horloges te creëren die iedereen heel graag wil hebben. Design is daarom belangrijk, reden voor LEFF Amsterdam om samen te werken met top designers als Robert Bronwasser, Sebastian Herkner en Piet Hein Eek.

Cadeautip voor Sinterlaas

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.