Nieuw magazine: "IN Amsterdam" met inspirerende design plekken

Nieuwe trends, ontwikkelingen en design plekken in Amsterdam vinden wij altijd inspirerend om te lezen. Op het gebied van design. Maar we lezen ook graag over de bijzondere plekken, waar onze designers hun inspiratie opdoen in Nederland. We blijven graag op de hoogte van nieuwe hot spots, inspirerende concepten en initiatieven van ondernemers. Die bezoeken we het liefst ook zelf. Nu kwamen wij een magazine tegen, dat geheel hiervan in het teken staat, met de focus op inspirerend Amsterdam, genaamd: IN Amsterdam.

Inspirerende design plekken in Amsterdam, die waarde toevoegen aan de stad

Het magazine IN Amsterdam brengt uitdagingen en kansen voor de stad in kaart. En gaat op zoek naar nieuwe verhalen met bestuurders, marktpartijen, ondernemers en consumenten. Het magazine kijkt vanuit het perspectief van de mensen naar hoe de stad aantrekkelijk kan blijven. In het magazine is een interessante rapportage te lezen van Markus Konings en Rupert Parker Brady. Het gaat over nieuwe initiatieven, die kwetsbaar zijn, maar veel toevoegen aan de ontwikkeling van Amsterdam. Zij hebben de fiets gepakt en verschillende inspirerende plekken in Amsterdam bezocht. Plekken waar voor kort niets was of waar weinig mensen zich over bekommerde. Lees hier de hele rapportage.

Woonboten in De Ceuvel in Amsterdam Noord

Een inspirerend voorbeeld, dat in de rapportage wordt genoemd, is de Ceuvel in Amsterdam Noord. Een groep van landschapsarchitecten, kunstenaars, ambachtslieden en horecaondernemers wist op de voormalige scheepswerf hun ambitie waar te maken rondom de pijlers (ver)bouwen, duurzaamheid en water. De hergebruikte woonboten op een zeer vervuilde grond bieden ruimte voor creatieve bedrijven, die een relatie hebben met een van de drie pijlers. Rondom de woonboten zijn bodemreinigende planten geplant om de vervuilde grond te zuiveren, zodat dit in de toekomst weer een waardevol stuk grond wordt voor de gemeente. De Ceuvel is nu een hot spot met creatieve werkplekken, een cultureel podium, café-restaurant, ruimtes voor verhuur en in de nabije toekomst een drijvend bed & breakfast.
design plekken in Amsterdam

Hergebruik van materialen blijft een trend

Het hergebruik van materialen, zoals bij de Ceuvel, zie je steeds meer terug in ontwerpen van Nederlandse designers. Duurzaamheid is nog steeds een hot onderwerp in de Dutch design wereld. De designer, die hier al vroeg bekend mee is geworden is uiteraard Piet Hein Eek. Piet Hein Eek is een expert, maar er zijn meer Dutch designers die van oude materialen iets moois weten te maken.

Producten met hergebruikte materialen

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.