Hét Nederlandse Filmfestival gaat van start

Van 28 oktober tot 6 november 2016 is het weer zover; Het belangrijkste Nederlandse filmfestival. Het Leiden Internationale Filmfestival - kortweg LIFF - laat weer een grote variatie aan nieuwe films en nieuw filmtalent zien. Ook tijdens deze 10e LIFF komen deelnemers komen uit binnen- en buitenland.

Het belangrijkste Nederlandse filmfestival

LIFF timmert al zo'n 10 jaar aan de weg. Sinds 2006 is LIFF uitgegroeid tot misschien wel het belangrijkste filmfestival van Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. Tijdens het 10-daagse LIFF draaien er in alle bioscopen en filmtheaters in Leiden verschillende nationale en internationale filmproducties van bekende en jonge talenten.

Wat betekent arthouse en mainstream film
Een arthouse film betekent dat het vaak een kortere film is, die een artistiek karakter heeft. Arthouse films spreken vaak een kleinere doelgroep aan en worden daarom meestal in een kleiner filmtheater vertoond. Terwijl de mainstream films, zoals de engelse term al aangeeft, een groter publiek zouden aanspreken en dus in de grotere theaters en bioscoopzalen vertoond worden.

Nederlands talent op het Nederlandse filmfestival

De belangrijkste Nederlandse bijdrage dit jaar is een muziek album wat speciaal voor LIFF geschreven is door de Nederlandse muzikant Moon Moon Moon. Een zeer bijzonder project wat vanaf 28 oktober ook op ouderwets vinyl verkrijgbaar is. Meer hierover lezen!.

Qua films is er ook een bijzonder Nederlandse aanbod, zoals

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.