22 t/m 30 oktober de DDW16: be there!

Van 22 tot en met 30 oktober staat Eindhoven weer in het teken van de Dutch Design Week. Inmiddels bekend als de DDW16. Dit 9 dagen durende Dutch Design evenement, is het grootste designevent van Noord-Europa. De DDW trekt jaarlijks bijna 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Ben jij er al eens geweest? Het de moeite waard!

Alweer de 12e de DDW

De oorsprong van de DDW ligt in 1998. Toen organiseerde het Vormgeversoverleg (VOE) de Dag van het Ontwerp. Het VOE organiseerde dit evenement om ondernemers en ontwerpers met elkaar in contact brengen. Het jaarlijkse evenement trok ieder jaar meer belangstelling en groeide uit tot De dag van het Ontwerp en vervolgens tot de Week van het ontwerp. In 2005 werd het evenement omgedoopt tot Dutch Design Week (DDW). En inmiddels kun je 9 dagen lang genieten van de DDW16.

Thema DDW16

Dit jaar staat DDW in het teken van 'the making off'. Net als ieder jaar krijgt het evenement een thema mee. Voorgaande jaren waren de thema's 'Enter a Brave New world', 'Now Future', 'UP' en afgelopen jaar was het thema 'What if'.

De DDW16 Programma en locaties

De DDW vindt plaats op verschillende plaatsen in en rond de Nederlandse stad Eindhoven in Noord-Brabant. Verspreid over zo’n honderd locaties organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en feesten. Je merkt wel dat het programma van DDW enorm is. Kijk voor meer details op de website van DDW16.

Wordt DDW fan en blijf DDW volgen: #DDW16

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van Dutch design en wil je DDW blijven volgen? Volg dan ons blog voor de hoogtepunten. Wil je nog intensiever op de hoogte blijven van allerlei details van DDW volg ze dan op twitter, Facebook, LinkedIN en vooral op het inspirerende Instagram.

Reserveer ook alvast de data voor volgende jaren:

2017: 21 t/m 29 oktober
2018: 20 t/m 28 oktober
2019: 19 t/m 27 oktober
2020: 17 t/m 25 oktober

Lees unieke interviews

Piet Hein Eek en Fenna Oosterhoff over de DDW16.

Plaats een reactie!

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.